Astrid

Singer/Composer/Artistic Director

News:

Vocal workshop – radionica Rijeka Croatia and Mildreds tour!

Posted on December 4, 2016

Glas kao instrumentMildreds in concert (for more details check Calendar):
Rijeka, 8.12.2016
Ljubljana, 14.12.2106.
Zagreb, 15.12.2016.

POČETNA RADIONICA – KUHARMONIJA (Verdijeva 11),
Petak 9.12., 18:00-20:00
Prijave na email info@kuharmonija.com
Kotizacija za radionicu: 100,00 kn
Plaćanje preko računa, gotovine ili kartice.
Uplata kotizacija za radionicu na račun Kuharmonija; IBAN žiro-računa: HR1023900011100917293 s naznakom KOTIZACIJA ZA POČETNU PJEVACKU RADIONICU ASTRID KULJANIĆ
NAPREDNA RADIONICA – PROSTOR PLUS (Korzo 28)
Subota, 10.12., 11:00-13:00
Prijave na email: prostorplus@gmail.com
Kotizacija za radionicu: 150,00 kn
Uplata kotizacija za radionicu na žiro račun udruge Prostor Plus; IBAN žiro-računa: HR7224020061100654822 s naznakom KOTIZACIJA ZA NAPREDNU PJEVACKU RADIONICU ASTRID KULJANIĆ
Prijave do 8.12. – broj mjesta ogranicen!

Svatko tko uživa u glazbi može uživati u kreiranju glazbe svojim glasom. Koristeći glas (pjevanje I proširene tehnike), pjevačica I skladateljica Astrid Kuljanić izvest će interaktivnu radionicu s fokusom na kreativnost I muzikalnost.
Na radionicu za početnike dobrodošli su svi, a obraditi će se prve dvije teme. U radionici za napredne bit će predstavljen i program Ableton koji je postao osnova za nastupe uživo uz elektronske efekte, a Astrid ga koristi za solo koncerte.
Ukoliko napredniji učesnici žele saznati više o glasovnim tehinkama i improvizaciji pozvani su da se prijave i na prvu radionicu gdje će se dublje fokusirati na ritam, melodiju i improvizaciju. Također, početnici koji žele naučiti više te probati koristiti Ableton pozvani su da se prijave I na drugu radionice.
Na primjerima poznatih pjesama implemetirat će se osnove aražiranja uz improvizaciju kao temelj realizacije glazbenih ideja, a produkt tj. nova pjesma će se na kraju radionice otpjevati u višeglasnoj vokalnoj izvedbi.

Program radionice fokusirat će se na:

1. tehnika i struktura
– produkcija tona, disanje I rezonancija
– istraživanje zvukova koje možemo proizvesti glasom
– ritam, melodija, harmonija, aranžiranje
– intonacija i stapanje više glasova unutar grupe
2. improvizacija – implementiranje prvog dijela u improvizirane kompozicije
-improviziranje na primjeru poznatih pjesama
-slobodno improviziranje
3. live electronics uz korištenje kompjuterskog programa Ableton

BIOGRAFIJA:
Eklektična hrvatska pjevačica i skladateljica Astrid Kuljanić sa stalnom adresom u New Yorku, poznata je po raznolikosti stilova i vokalnih tehnika kojima u trenu začara slušatelje. Ljubav prema jazzu odvela ju je na magisterij na prestižnu Manhattan School of Music na kojoj se posvetila komponiranju, istraživanju mogućnosti live elektronske vokalne glazbe, aranžiranju te proučavanju Brazilske i Indijske glazbe. Učila je od velikana kao što su Theo Bleckman, Gretchen Parlato, Kate McGarry, Dave Liebman, Jim McNeely, Samir Chaterjee i Rogerio Boccato koji joj se pridružio kao perkusionist njenog novog sastava Astrid Kuljanic Transatlantic Exploration Company. Stalna je članica međunarodnih glazbenih ansambala Asaran Earth vokalnog tria, vokalnog ansambla Rosa te matičnog, hrvatsko-slovenskog banda Mildreds, s kojim je izdala dva albuma za Aquarius Records. Aktivno nastupa u Americi i Europi, a njena misija da spaja najrazličitije kulture kroz glazbu i umjetnost u širem smislu potaknula ju je da utemelji Crescendo Music Festival na otoku Cresu koji već 10 godina okuplja internacionalne i lokalne glazbenike i umjetnike.